Hoe werken wij?

Op onze polikliniek in Lelystad verricht uw reumatoloog bij het eerste consult de nodige diagnostiek. Tijdens dit consult wordt het lichamelijke onderzoek vaak gevolgd door gericht echografisch onderzoek van de pijnlijke gewrichten en spieren. Op die manier krijgen we beter inzicht of ontstekingen aanwezig zijn en in welke mate. Na het eerste consult kan aanvullend labonderzoek of röntgenonderzoek gebeuren.

Bij het tweede consult wordt samen met u de conclusie van het onderzoek en de vermoedelijke diagnose besproken. Daarna wordt een behandelplan voorgesteld, volledig afgestemd op uw situatie.

Aanpak in teamverband

Bij Reumakliniek Lelystad werken wij in teamverband. Wij nauw samen met internisten, fysiotherapeuten, manueel therapeuten, een oefentherapeut, kinderfysiotherapeuten, psychologen, en ergotherapeuten. Voor sommige aandoeningen is het gewenst dat meerdere deskundigen, ieder vanuit zijn eigen deskundigheid, zich een oordeel vormen over wat een optimale behandeling is. Uiteraard onder leiding van de reumatoloog.